HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.10.21. 14:02 DénesTamás

ESKÜVŐ?

Címkék: férfi esküvő párkapcsolat házasság

 

 

 

FÉRFI SZEMMEL NŐKNEK

pénteki rovatom a csajos csoport részére

 

 

 

 

 

 

Furcsa időket élünk. Most olvastam egy statisztikát, hogy a 35 év alatti párok közül már többen élnek Magyarországon házastársi kapcsolatban, mint klasszikus házasságban és a környezetemben is azt veszem észre, hogy sokan élnek együtt már évek óta anélkül, hogy lepapírozták volna anyakönyvvezető előtt.

Egy barátom, amikor azt kérdeztem, hogy akkor ennyi év együttélés után lesz-e esküvő, azzal vágott vissza, hogy minek? Hiszen szeretik egymást, ezt papírok nélkül is tudják, és különben is sokba kerül, meg egyáltalán. Én érveltem erre a szülőkkel, akik talán elvárnák, de erre az volt a válasz, hogy ők sem ragaszkodnak az esküvőhöz, hiszen látják a fiuk boldogságát. Majd, talán egyszer.
Ez elgondolkodtatott. Én sem házasodtam még, pedig ha megtettem volna, amikor illett volna, már elvált ember lennék. Az öcsém idén megtette, gyermekük születése előtt, igaz szűk körben. De a szüleim boldogok voltak. Az is igaz, hogy nem miattuk tette, ezt a (ma már) feleségével közösen döntötték el. Régen, amikor az együttélés nem volt túl gyakori, részben az akkori szokások, részben az áldatlan lakáshelyzet miatt, az esküvő volt az egyik lehetőség a felnőtt különélés elkezdésére, hiszen az állam így adott támogatást. Azonban ma ez már nem élvez prioritást, sokan megtehetik, hogy kipróbálják, milyen együtt élni, mielőtt összekötnék az életüket. Ha egyáltalán megteszik. (kép)
 
A nők is ma már határozottabbak, másképp gondolkodnak. Sok nő ment bele régebben egy házasságba, hogy elmeneküljön otthonról vagy csak egy jobb élet reményében, és ha még nem is kapta meg, amit várt, vállalta a házassága minden nyűgét. Azonban az emancipációval, a női egyenjogúsággal együtt nőtt a válások száma, ami sok esetben járt lelki sérülésekkel, rosszabb anyagi helyzettel és még további hátrányokkal. Meg hát annyi rettenetes történetet hallani. Sokan félnek a házasságtól, mi van, ha véget ér a szerelem? Mi van, ha külön utakon akarnak majd járni? Inkább meg sem házasodnak a válás szörnyűségeitől tartva.
Egy ismerős srác még érdekesebb érvet hozott fel a házasság ellen: nem ér rá. Szerinte annyi macera a semmiért. Köszöni, jól elvannak! Vett már a barátnőjének gyűrűt, utaztak eleget, amelyikből bármelyikre ráfoghatja, hogy nászút volt és van már közös gyerek is, akit természetesen a nevére vett. Tudja, hogy a barátnőjével szeretne maradni élete végéig, de neki ehhez nem kellenek papírok, nem kell anyakönyvvezető és nem kell ceremónia.
Leszögezem, én házasságpárti vagyok, dacára annak, hogy még nem jutottam el odáig. Van abban valami szép, amikor két ember hivatalosan is összeköti az életét és vállalják a család és a barátok előtt, hogy jóban-rosszban. Lehet, hogy ez a bennem lappangó romantika, de tetszik. Sok esküvőn voltam és azt is tudom, hogy már az előkészületek is mennyi gonddal és problémával járnak, de akkor is. Van annak a menyasszonyi fehér ruhának bája és ereje, amit minden nő ki szeretne próbálni a kis életében, és mi férfiak is szeretnénk abban látni a nőt, akit szeretünk annyira, hogy egy életre magunkhoz láncoljuk. Meg szeretnénk egyszer egy olyan ünnepet, ahol a mi szerelmünket, együvé tartozásunkat ünnepeljük a nekünk fontos emberekkel. És higgyünk abban, hogy nem válással végződik az a történet két olyan ember között, akik szeretik egymást. Ennyire lehetünk szentimentik!
Egyet értek maximálisan azzal, hogy két ember éljen együtt hónapokig, akár évekig, hogy kipróbálja a másikat, hogy el tudja-e viselni a másikat hétköznap és hétvégén, éjjel és nappal is, de ha megy a dolog, akkor hadd legyen megpecsételve az egész egy házassággal.
Tévedés ne essék, egyáltalán nem ítélem el azokat, akik nem házasodnak össze, hiszen minden fenti érvet megértek és akceptálom. De az a csipetnyi fűszer, jelen esetben a házasság – lehet, hogy ez ad még valamit egy jó kapcsolathoz.
A barátok meg jöhetnek bulizni.
 
 
Kicsit későn, de remélem kellemes témát hoztam ma! Ha szeretnél hozzászólni, de nem vagy a csajos csoport tagja, jelentkezz be itt!
 
Találkozzunk Facebook oldalamon: Dénes Tamás műsorvezető
 
Támogatta: sos-esküvő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr763319929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása