HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.09.21. 19:42 DénesTamás

Dzsordzsi

Címkék: budapest koncert michael george

 Ott voltam George Michael hétfői, arénabeli koncertjén és azt kell mondjam, felemás érzések csatáznak bennem most a koncert után is. Az előadással kapcsolatban is és a rendezéssel is. (kép)

Kezdjük ez utóbbival! Tetszett, hogy jelezték a népeknek, hogy legyenek ott kezdésre, mert ez nem az a várakozós koncert, amikor ki tudja, mikor érkezik a fellépő és ki és be járkálhatnak menet közben az emberek. Ez ülős koncert, amelynek áhitatát ne zavarják az elkésők vagy a pisilni előadás kellős közepén kifáradók. Ehhez képest a Papp László Aréna a város olyan pontján van, amelyet gyakorlatilag lehetetlen volt autóval megközelíteni, így velem együtt sokan késtek. A Juventus Rádiótól nagyjából 10 percre található csarnokig több mint egy óra alatt jutottam el. Mert az odavezető utakat nem erre a forgalomra tervezték, pedig most csak nagyjából tízezer ember szeretett volna oda jutni és nem is mindegyik kocsival. A parkolás nehézségeiről már szót sem ejtek. Képzelem mi lesz itt, ha jól megy majd a magyar futball válogatottnak és megint hetvenezren szeretnék őket megnézni a szomszédos Puskás stadionban…
Csalódás volt odabenn, hogy a szünetben sorba álltunk némi üdítőért és valami kis rágcsáért, de már csak félhideg kólát kaptunk, mert se perec, se pogácsa nem volt. Itt a büfé nem akar pénzt keresni? Sokan szerettek volna kaját venni, de már az előadás felénél sem volt. Tudni lehetett előre, hogy telt ház lesz, ráadásul itt lesz a bukszákban pénz pogira. Csak akkor a büfések ne panaszkodjanak! És ha már a negatívumoknál tartunk, akkor meg kell említenem, hogy visszhangos volt a koncert, főleg a dobok és a cin verődött vissza, néha már zavaróan. Amit nem értek. Nem arról volt szó, hogy azért éppen ez a francia cég építi az Arénát, mert ők ebben a legprofibbak?
Pozitívumként megemlítem, hogy kifejezetten gördülékeny volt a beengedés, udvarias biztonságiakkal, kedves és segítőkész hostessekkel és fél kilenckor kezdő zenészekkel. A koncert jó volt. Mondom ezt annak ellenére, hogy néha leült és a ráadás medley-je kivételével csupa lassú vagy swinges dal szólalt meg és azok sem a legnépszerűbb GM slágerek voltak. Sőt néha kifejezetten egy X-Faktor felvételen éreztem magam, csak itt a világ egyik legjobb előadója énekelte fantasztikusan Rihanna, Sting vagy Amy Winehouse dalait.
Mert GM iszonyatosan nagy előadó. Elképesztően szép hangja van, bársonyos és hibátlan. És a pasi – ahogy egy gazdag, meleg előadótól elvárható – jól öltözött és stílusos volt: az öltönye és a napszemüvege is előnyös volt. Még mindig jó pasi, így az ötven felé taposva - még férfi szemmel is. És ha már a stílusnál tartunk – ez egy kifejezetten szép előadás volt. Szép, hiszen minden egyes fényeffektus, a színpadkép és a háttérfilmek, animációk is nagyon rendben voltak. Nagyon jó volt nézni, gyönyörködni benne, élvezni a hangok és a fények szépséges egybefonódását. Furcsa talán csak az volt, hogy két dal kapott a háttérben videoklipet (igaz, az egyikben Dita von Teese tekergett összesen néhány ráragasztott gyönggyel a testén), a többin nagyon látványos geometriai formák forogtak, mint egy űrállomás. GM nem sokat mozgott, hol állva, hol egy bárszéken ülve énekelt. És azt hiszem ezen volt a hangsúly. Ő ugyanis nem egy show-t, hanem egy énekes-szimfónikus koncertet képzelt el. És ez az, ami felemás érzéseket váltott ki bennem – és nemcsak bennem. Ugyanis az, amit hallottunk, vérprofi és csodálatos volt. Egy kiforrott énekes fantasztikus produkciója. Csakhogy ez nem az Arénába való, hanem egy kis klubban szívesebben hallgattam volna, egy borral a kezemben vagy mondjuk a MÜPA-ban, de hát a név sok hallgatót vonzott. Dugig is telt az Aréna.
És amíg Sting hasonló szimfónikus koncertjén a legnagyobb slágereit hallgathattuk, addig GM nem a legismertebb dalait vetette be. Sajnos. Nem mondom, hogy unalmas lett volna – bár egy mellettem ülő tahó végig forogta, beszélgette az egészet – de hiányérzetem volt rendesen. Nem a Wham-korszak hiányzott, hanem a nyolcvanas-kilencvenes évek sikerei. Az az időszak, amikor a csúcson volt, amikor milliók szerettek bele a zenéjébe és lendületben volt. Amikor megkaptam a 20. szülinapomra műsoros kazettán a Listen Without Prejudice-t és rongyosra hallgattam. Azok. Tetszett viszont, hogy Amy Winehouse-ra emlékezett remek fotókkal és egy jól kiválasztott dallal, és a Rihanna dal is találó volt, akárcsak a New Order feldolgozás. Igaz, egy ilyen termékeny és jó dalszerző, miért nem a saját dalait énekelte?
A végére egy Freedom-mal kibővített pörgősebb medley feldobta a hangulatot, a közönség végig is örjöngte az egészet, hálás volt minden dalért, gesztusért. Még azért is, amikor pont a Freedomban hibázott és egy Oh Shit-tel intézte el az erősen őszülő énekes. GM pedig élvezte a közönség szeretetét, meg is kaptuk, hogy „Budapest, You were fucking good!”
 
Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is! Legyünk ismerősök: Dénes Tamás műsorvezető
 
Támogatta: Senia Events

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr63244178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seba (törölt) 2011.09.22. 20:05:17

Koncert őrült jó, pali szintén.

Hogy lehet ilyen helyen enni?
Azt a kéthete ottszáradó vacakot?

Zártkupakos üdítőnél maradtam, de csak mert nem lehetett ásványvizet bevinni.

Müpa?- most komolyan, nem a GM színvonala...
Álmos kis hely neki.

Taxival jöttem, mentem, minden forgalmi akadály kikerülhető vele :-D

13 centis vörös selyem cipős négus lánykát néztem, vajon miért öltözött úgy mint egy bohóc?
süti beállítások módosítása