HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.10.14. 08:53 DénesTamás

Mennyire lehet egy nőt megalázni?

Címkék: tv2 férfi majka bea karda

 

 
 
 

FÉRFI SZEMMEL NŐKNEK

pénteki rovatom a csajos csoport részére
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szeretem, ha valaki vagány. Kifejezetten tisztelem azokat a műsorvezető kollegáimat, akik nem a nyálban úszkálnak, hanem felvállalják vagányságukat, és rádióadásban vagy a képernyőn is olyanok, mint az életben vagy még bevállalósabbak. És az sem baj, ha néha kicsi éle van a mondanivalójuknak vagy netán egy kissé csípősebb a prezenter nyelve és nem az összemosolygásról szól egy interjú vagy rosszabb esetben az alákérdezésről.
Szerda este azonban iszonyatosan mellbe csapott az, amit a TV2 Összeesküvők című realitijének éjszakai verziójában láttam Majoros Péter alias Majka előadásában. Ő ugyanis vagánykodni akart egy korábbi adásban, de megalázott egy nálánál jóval idősebb nőt, és ezzel alaposan túllőtt a célon. Sőt, szerintem minden célon. Ez nem vagánykodás volt! Az, amit láttunk bunkóság, suttyóság, a legmezeibb prosztóság. A –ha létezik még ilyen Magyarországon – szakmai minimum alulmúlása. Visszaélés ismertséggel, a média adta lehetőségekkel és valaki kibeszélése több millió televíziónéző előtt, gyakorlatilag a háta mögött. Ez minden, csak nem elegáns!
Mert lehetett volna ezt józanul, ésszel is tenni, úgy hogy az humoros, kikacsintós legyen. Úgy, ahogyan azt sokan megtudják tenni, hogy az érintettek is nevessenek rajta, vagy ha megsértődnek, akkor a fél ország rajtuk röhögjön. És erre számos példa volt az elmúlt fél évszázadban, hiszen Hofitól kezdve Gálvölgyin keresztül az Irígy Hónaljmirigyig különböző stílusokban mulathattunk ismert emberek gyengeségein. És a legtöbb érintett büszke volt, hogy őt kiparodizálták, szórakoztak rajtuk. Mert nem a tahóságokon nevettünk.
De Majka most nagyon elvetette azt a bizonyosat. Egy korábbi adásban, amit be is játszottak most szerdán, elkezdett szerencsétlen Karda Beán élcelődni, hogy mennyire béna volt valami tv2-s hakniműsorban. És hogy Bea büszke arra, hogy 61 évesen 61 kilo, mire a műsorvezető hozzátette, hogy az IQ-ja is 61-es és nevetett a saját poénján. Talán, ha itt befejezi Majka, még csak szimplán bunkó lett volna és ennyi. De ő folytatta, magát hergelve, hörögve, a saját humorától megrészegülve és így hahotázva árulkodott a tévénézőknek arról, hogy miket mondtak szerencsétlen Karda Beáról a háta mögött: „Amikor az Ezek megőrültek című műsort forgattuk, akkor azt beszéltük a stábbal: hogy lehet az, hogy őt még nem ütötte el soha semmi, és megélte ezt a szép kort? Annyira alkalmatlan volt az életre, hogy azt sem tudta, melyik bolygón van! Hogyhogy nem lépett még egyszer sem a busz elé?” És röhögve folytatta az alázást…
Nem csodálom, hogy másnap minden lap tele volt azzal, hogy az énekesnő mennyire megsértődött. Legyünk annyira dzsentlmenek, hogy egy fiatal pasi egy idősebb nőt minimum nem hoz kellemetlen helyzetbe, az elhangzottak pedig kimerítik a becsületsértés fogalmát. És itt jön a szerda esti produkció, amit magam is láttam. Gondolom, mintegy bocsánatkérésként felhívták Karda Beát, amire Majka egy hanyag zakóval, egy előre csomózott nyakkendővel és táncosokkal készült, meg egy érthetetlen, de mindenképpen gúnyos meaculpával, ami minden volt, csak őszinte bocsánatkérés nem. Nem is csodáltam, hogy Bea iszonyatosan kifakadt és élő adásban küldte el a közben is pofákat vágó, erre láthatóan nem felkészült hülyegyereket. (kép)
Az egész annyira kínos volt! De ha valaki tahó volt már egyszer, akkor legyen benne legalább annyi becsület, hogy a saját maga hájpolása és sztárolása helyett egy valóságos és életszerű Bocsánat! Is kicsússzon a száján, amire már Majkánál nagyobb emberek is képesek voltak. Olyan volt az egész, mint amikor a rossz gyerek beszól a tanárnőnek, és amikor az leszidja őt, az az osztálytársait szórakoztatja, jelezve, hogy ő mekkora ász, még a tanárnő jogos kifakadása sem hat rá. Hát ezt éreztem, hogy Majka egy pimasz gyerek és nincs tisztelettel senkire, mert ő a Majka. Még ha Karda Bea nem is egy akadémikus, még ha bénázik is egy forgatáson és hülyeségeket kérdez, akkor is nő, anya és nem mellesleg kétszer annyi idős, mint a valóságshow-ból kibányászott rapper. Lehet rajta poénkodni, de a poénkodás és a gúnyolodás között van egy kis különbség!
Nem tudom eldönteni, hogy Majkával, a közeggel vagy éppen velem van gond. Én Villám Géza pofátlanságain nőttem fel, igaz ő jó polgári neveltetést kapott és ismerte a határokat. De ez az egész nálam most kiverte a biztosítékot. Pedig nem vagyok konzervatív gondolkodású, de ez nem vicces volt, hanem megalázó és – ismétlem magam - kínos. És vajon a TV2-nek?
 
Ezt gondoltam mára témának a kibeszélő csajos csoportba! Ha van véleményed, hozzászólnál, csatlakozz a csoporthoz itt
 
Írásaimat megtalálod Facebook oldalamon: Dénes Tamás műsorvezető
 
Támogatta: Senia Events

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr113302063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása