HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.10.05. 08:58 DénesTamás

Éljen a Kopaszi gát!

Címkék: budapest gát kopaszi

 

 

 

 

 

 

 

 

 (kép)

 

 

 Kolléganőm valamelyik nap azzal állított be a stúdióba, hogy ne hagyjuk ki a Kopaszi gátat, mert szerinte végre van egy hely Budapesten, amire azt lehet mondani, hogy „mintha Európában lennénk”! Élvezni fogjuk, jó hangulatú, kellemes, nyüzsgő és élhető. Olyan, mint amilyennek egy parknak lennie kell. Bevallom, voltam már korábban, mint műsorvezető többször is a Kopaszi gáton, céges rendezvényeken dolgoztam, akkor annyira nem nyűgözött le, de miután a munkatársam szétdícsérte, kíváncsi lettem és vasárnap ebéd után ebben a szép Vénasszonyok nyara időben kimentünk oda körbenézni, lazítani.

Már az is meglepetés volt, hogy a maratoni futás dacára korrekt kocsisor szeretett volna bejutni a Lágymányosi-híd melletti-alatti parkolóba, amely kvázi bejáratként működik. Tetszett, hogy nem rablógazdálkodás folyik, hanem teljesen normális módon négyszáz forintot kértek a parkolóban, egy alkalomra. Gyűlölöm, amikor az embernek a parkolás miatt az óráját kell néznie. A tekintélyesen nagy parkolóból a gyönyörű napsütésben indultunk el a földnyelven, amely már az első tábla szerint is a Duna 1642 és 1640-es folyamkilométere között terül el. Valahogy úgy kell elképzelni, hogy egy nagyjából kilométer hosszú és ötven méter széles gátcsík, amelyet egyik oldalról egy lekerített egykori öböl, a másik oldalról a Duna határol. És baromi jól néz ki!
Igaza volt Maci kolleganőmnek! Jó érzés volt ott lenni! Végre egy kulturált, európai fővároshoz méltó hely van Budapesten is, amire büszkék lehetünk a sok ódivatú, szörnyű építészeti konzervatívizmus között, ami jellemzi városunkat. Szeretem a modern építészetet, és miután imádok utazni, mindig figyelem, hol-miként építkeznek, hogyan illeszkedik bele egy-egy újonnan beépített terület a város hangulatába, mennyire teszi az élhetővé az adott várost, ad-e valami újat, különlegeset? Nos, sajnos ez alapján Budapest egy nagyon elmaradott város. Itt kevesen mertek különleges dolgokkal kísérletezni, kevés érdekes épület van és a szobrok is olyanok, mintha a múlt század elején élnénk, még a mostanában átadottak is. Ezért is tetszett az, amit most a Kopaszi gáton láttam! Adtak a városnak egy olyan területet, ahol a látvány és a lehetőségek összhangban vannak. Huszonegyedik századi komfort, amit láthatóan szeretnek a budapestiek. Egy korábban ipari terület, amiből egy élhető közpark lett éttermekkel, kávézókkal, fagylaltozókkal és nagy füves területekkel.
Jól illeszkednek ezek a kiszolgáló helységek is a hely hangulatához. A Cafe Ponyvaregény, a Vakvarjú étterem vagy a belga sörös bisztró mind-mind trendi hely, amelynek terasza csodálatos élményt nyújt az oda kiülőknek. Mintha egy tóparton ülnének, az öböl ügyes elrendezésének köszönhetően. A vendéglősök pedig megérezték a Kopaszi gátban rejlő lehetőségeket, hiszen ezek a szépen kivitelezett, ügyesen berendezett éttermek, kávézók vagy éppen bisztrók a szép napsütésben tele is voltak. Ömlöttek oda a vendégek, néhol harc ment egy-egy jobb asztalért – azt hiszem erről álmodik minden vendéglős
Mert a budapestiek is felfedezik maguknak azokat a helyeket, ahol a városon belül szórakozni, élni tudnak. A Kopaszi gát pedig az, de nagyon! Ahogy az ember végig gyalogol a hibátlan kockaköveken, jól öltözött családok sétálnak, szerelmespárok romantikáznak a fűre terített pokrócokon, biciklisták tolják a járgányukat és bikinis csajok napoznak a part mentén. Belakták a fővárosiak villámgyorsan ezt a helyet. És a sok ember, a nyüzsgő családok dacára nem láttam szemetet eldobva. Mert valahogy van elég szemetes és egy ilyen hely arra ösztökéli az arra sétálókat, hogy ne dobják el a sörösdobozaikat vagy a fagyi mellé adott szalvétát. Talán csak az egyik nem működő WC okozott némi csalódást.
Ha lehet Budapesten ilyen európai nívójú helyet csinálni – nem hiszem, hogy őrült nagy összegből, ráadásul csak az alapokat kell lerakni, mert a többit a vendéglősök magántőkéje teszi hozzá – akkor miért nem lehet ilyen klassz a Gellérthegy, a Városliget, a Népliget vagy éppen a szívem csücske, a Margit sziget??? Merthogy a Kopaszi gát abszolút példaértékű. Csak ajánlani tudom! Kár, hogy a nyári időszaknak, a szezonnak vége, többet jönnénk ide!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!
Facebook oldalamon: Dénes Tamás műsorvezető, megtalálod többi írásomat is!
 
Támogatta: Senia Events

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr893279437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2011.10.05. 09:28:28

Tényleg baromi jó hely, Tomikám, rendszeresen járunk oda.
Amíg még jó idô van, menj el a Károlyi-kertbe, ülj le a Csendes egyik asztalához, igyál egy kávét, és látni fogod, van még egy klassz hely Pesten.
süti beállítások módosítása