HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.09.13. 20:18 DénesTamás

Mikor költözünk?

Hamarosan nyolcmilliárdnyian leszünk ezen a Földnek nevezett bolygón. Túl sokan. Legalábbis tudósok egy nagy része azt állítja, hogy ennyi éhes szájat hagyományos táplálékkal, no meg tiszta vízzel már nem fog tudni ellátni a hagyományos mezőgazdaság. És itt akkor több lehetőség jön elő. Az egyik az élelmiszertudomány és a kémia, amely egyre több mesterséges kaját, hibrideket, klónokat, meg ki tudja miket szabadít majd ránk, no meg remélhetőleg olyan ötleteket, amelyek segítenek minél ügyesebben – akár a leheletünk és a vizeletünk tisztításával is – emberi fogyasztásra alkalmas tiszta vizet előállítani. A másik az, amit amióta ember az ember mindig is alkalmazott: a háború. Csak ezúttal nem új földekért, olajért vagy mesés kincsekért, hanem vízért. Reméljük ez érdeklődés hiányában most elmarad. (kép)

És van egy harmadik lehetőség, ami engem és remélhetőleg minél többeket izgat: új világok felfedezése és benépesítése. A hatvanas évek óta, az űrprogramok beindítása óta foglalkoztatja sci-fi folyóiratok és könyvek olvasóit, na és televíziónézők millióit ez a kérdés. Hiszen a Star Trek, Az Orion űrhajó kalandjai vagy az Alfa Holdbázis mind-mind erről szóltak. Új bolygókról, új körülményekről, új fajokról, akik vagy barátságosak vagy nem az emberiséggel. Bár az Alapítvány és a Dűne óta tudjuk, hogy az ember fogja mutánsaival benépesíteni ezt a galaxist és amióta kiderült, hogy Darth Vader maszkja mögött is emberi arc van, azóta ez nem is kérdés. Számunkra.
Ami ezt a gondolatsort elindította, az nem más, mint hogy éppen a napokban jelentették be amerikai tudósok, hogy egy svájci központban egy különleges rendszer segítségével vizsgálták a Naprendszerhez közeli, a Naphoz hasonló csillagrendszereket és találtak ötven újabb bolygót, amelyek közül tizenhat ún. szuperföld vagyis olyan bolygó, amely tömege és még néhány paramétere a mi Földünkéhez hasonló. Sőt, van egy, a HD 855112b katalógusjelű bolygó, amely a vizsgálatok szerint, ahogy a tudósok fogalmaztak, különösen reménytelinek tűnik, így tüzetesebb vizsgálódást szeretnének.
Persze túl messze vannak ez a bolygók, az emberiség még nem tart ott, hogy fogja magát és odautazzon, hogy megnézze magának, megfelel-e az emberi életnek, van-e víz és oxigén elegendő, milyen a gravitáció, elviselhető-e a hőmérséklet vagy a forgási sebesség, egyáltalán milyen lehetőségei vannak az életnek. Az ember ugyanis nagyon törékeny – csak egy bizonyos hőmérsékletet bír, speciális oxigénmennyiséget és gravitációt, meg még jónéhány feltételnek kell megfelelnie, ahhoz, hogy ott kolóniát tudjunk létesíteni. De bíztatónak mindenképpen bíztató az egész mind a hétmilliárdunknak. Előbb-utóbb valószínűleg elindul majd egy űrhajó egy Kolombusz Kristóffal és ha a jelek, amelyekről beszámol pozitívak, akkor újabb űrhajók tucatjai indulnak majd el a Föld 2 felé, valahogy úgy, ahogy anno Amerika felé elindultak a Mayflower és társai az első pionírokkal. 
Csak nehogy megismétlődjék a régi történet. Vagyis, hogy behordozunk oda tucatnyi kártevőt és baktériumot, ellopjuk az ottani ásványkincseket és az ott élőket gyöngyökért kilóra megvesszük, gyakorlatilag kipusztítjuk őket és a civilizációjukat valami idióta elvért vagy vallásért és a megmaradtakat rezervátumokba zárva mutogatjuk utódainknak. Ennek még Darth Vader sem örülne.
 
Ha tetszett, kérek szépen egy LIKE gombot, és oszd meg ismerőseiddel is.
Összes írásomat megtalálod Facebook oldalamon: Dénes Tamás műsorvezető
 
Támogatta: geotermikus.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr103225169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása