HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.08.04. 19:55 DénesTamás

MUNKAHELYI ZAKLATÁS - "TAPIGÉP"

 

 FÉRFI SZEMMEL NŐKNEK

pénteki rovatom

 

 

 

 (kép)

 

Tegnap írtam a blogomon a Förtelmes főnökök című film kapcsán főnöktípusokról. Köztük a filmben a Jennifer Aniston által megformált nimfomán, a főnök-beosztotti viszonnyal visszaélő figuráról, ami persze nem lenne baj, ha valóban Jennifer Aniston a filmben látható módon tenné azt, viccesen, szexin, de persze aljasan.

De a valóság sokkal prózaibb szokott lenni. Főnök, aki ajánlatot tesz a gyengébb pozíciójú beosztottnak, tapizza, jobb esetben szexista módon beszólogat neki. Sokan tudják ezt kezelni, de van, aki nem. Nyilván sokak ismerősi körében van olyan, aki emiatt váltott munkahelyet vagy került kellemetlen helyzetbe. Olyat is hallottam, ahol a főnök bepróbálkozott, a visszautasítás után a beosztottnak már nem voltak a cégnél olyan jó pozíciói, mint korábban. Persze vannak olyanok, akik ezt elfogadják, viszonyuk lesz, így élnek, sőt olyanok is, akik élvezik ezt és kihasználják és akár egyre feljebb lépkednek a főnök hátán vagy nem is a hátán.

Emlékeztek a Zaklatás című filmre, amiben egy visszautasítást követően a Demi Moore játszotta főnöki karakter megpróbálja hamis színben feltüntetni és tönkre próbálja tenni a beosztottat játszó Michael Douglas életét? (Csak érdekesség MD itt áldozat még a filmben, később a valóságban neki kellett pszichológushoz járnia kezelhetetlen szexmániája miatt J) Persze, a filmben itt a gonosz megbűnhődött, Demi lebukott és megszívta. De nem mindig van ez így. (kép)

 

Egy ismerős mesélte, hogy nem tudja vagy nem érzi, hogy a főnöke udvarolt neki, vagy esetleg ez egy amolyan szexista odaszólogatásosdi volt, de neki egyre kényelmetlenebb volt, végül önként szedte a sátorfáját. Ex-kolleganőm sztorizott egyszer arról, hogy négyszemközt nekivetkőzőtt a főnöke, akit élesen visszautasított, innentől viszont korrekt lett a viszonyuk, nem állt bosszút a feljebbvaló.

Ha a viszony korrekt és a beosztott tudja kezelni, nincs gond. A baj ott kezdődik, ha ez a beosztottnak kényelmetlen, gondot, problémát jelent. Ha nem tudja kezelni.

 

 

És ezekből a szituációkból általában nem a beosztott jön ki jól, ugye lányok?

 

(kép)

 

Ezt a témát szántam az EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA csoportnak mára, kibeszélésre. Ha nem vagy a csoport tagja, de szeretnél részt venni a beszélgetésben, jelentkezz be itt. Jó szórakozást, kellemes hétvégét kívánok, találkozunk egy hét múlva.

Addig is kövess a Face Book oldalamon: Dénes Tamás műsorvezető

támogatta: Senia Group

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr153126295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit lehet tenni internetes zaklatás esetén? 2011.08.27. 17:31:49

Megszámolni sem lehet, hogy mennyi olyan közösségi oldal van az interneten, amelyre bárki, ingyenesen szabadon regisztrálhat. A közösségi oldalak nagyon hasznosak tudnak lenni, de könnyen az ellenségünkké válhatnak. Az emberi kapcsolatok néha tönkremen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FitnessCica 2011.08.05. 11:33:50

Engem még nem zaklattak:D
süti beállítások módosítása