HTML

Dénes Tamás

Műsorvezető, PR-os, rádiós, televíziós, újságíró , ugyanakkor boldog apa, szerető pasi vagyok, aki lelkesedik a fociért, a zenéért, az utazásokért, a jó könyvekért és filmekért, a különleges ételekért, szereti a finom italokat és még bízik az emberekben – még ha ez kissé cukormázasan is hangzik. Véleményem viszont van – dögivel…

Címkék

2011 (1) 27 (1) almodovar (1) amy (1) apa (1) banderas (1) barátok (1) bea (1) belváros (1) bringa (1) budapest (7) buli (1) chuck (1) csajok (2) csoport (1) dán (1) dénes (1) dublin (1) élmények (1) énekes (1) érintés (1) esküvő (1) ész (1) évesen (1) évnyitó (1) fagyi (1) férfi (10) férfiak (4) fesztivál (1) film (3) fiú (1) foci (1) főnök (1) forever (1) freddie (1) futball (1) gát (1) george (1) geszti (1) gyerekek (1) gyereknevelés (1) haj (1) halt (1) haverok (1) házasság (1) híd (1) hölgy (1) holland (1) iskola (2) kapcsolat (3) karácsony (1) karácsonyfa (1) karda (1) káromkodás (1) kerékpár (1) kívánságműsor (1) kodály (1) koncert (3) kopaszi (1) korkülönbség (1) legjobb (1) magyar (1) majka (1) meg (1) mercedes (1) michael (1) miniszoknya (1) misi (1) mosoly (1) mozi (2) nemzeti (1) (9) nők (6) nőknek (2) norris (1) nyár (2) ősz (1) párkapcsolat (1) pasi (1) pasik (1) patkányok (1) páva (1) péter (1) piknik (1) polgármester (1) politika (1) pozsonyi (1) prince (2) program (1) queen (1) rádió (1) rákóczi (1) részegen (1) short (1) szabadesés (1) szakítás (1) szemmel (2) szeretet (1) sziget (4) szőrtelen (1) szülők (1) takarékosság (1) tamás (1) tanárok (1) tank (1) test (1) tetoválás (1) túlélte (1) tv2 (1) udvarlás (1) ünnep (1) vágta (1) vakáció (1) valentin nap (1) való (1) városlakó (1) veszekedés (1) világ (1) vilnius (1) víz (1) winehouse (1) zene (1) zenészek (1) Címkefelhő

A műsorvezető, akinek mindenről van véleménye...

2011.07.27. 20:20 DénesTamás

Amy Winehouse és ami mögötte maradt

Címkék: meg 27 amy winehouse évesen halt

 Szomorú nyitány: Amy és ami mögötte maradt

 
Nem túl vidám a nyitány itt a blogoldalamon Amy Winehouse halálával foglalkozni, de ha már arra vállalkoztam, hogy nap-mint-nap egy-egy számomra fontos vagy érdekes hírrel foglalkozom, akkor ennek itt a helye!
Amy halála megrázott, nem tagadom: nagyon bírtam ezt a modern Janis Joplin-t, akit hihetetlen tehetséggel és – a hírek szerint – rettenetes természettel áldott meg a Jóisten. Állati nagy fazon volt, a hatvanas évekbeli Ronettes nevű csajbandára hajazó frizkójával, esetlen mozgásával, rút szépségével és a béna tetkóival. És azzal a hanggal, amit nem lehetett összetéveszteni senkiével, és ez a nagy dolog a mai fura zenei mezőnyben. Na meg az, ahogy stílusokat tudott úgy keverni, hogy a fél világ aztán azt dúdolja. Nem sok lemez maradt utána, ahogy Joplin után sem és ő is mindössze 27 évet élt, ahogy Joplin (vagy Curt Cobain vagy Jim Morrison). 
És ugyanúgy elhasználta azt a testet, amit kapott. Szétcuccozta, szétpiálta magát. Egy haverom szerint így jobb, így legenda marad, nem pedig egy agyament, lepukkant egykorsztár. De mégis hiányzik. Az eredetisége, a zenéje, a hangja, az egyénisége. Pedig aki látta (a YouTube-on láthatja) utolsó jelentősebb fellépését Belgrádban, ahol csak támolygott, bénázott, össze-vissza beszélt és énekelt – nos ez már inkább szánalmas volt. De volt Ő olyan is, mint a Rehab idején. Csillogó, laza, cinikus. Ezt a pia, a szerek, a volt férje és az újabb, hasztalan szerelmek elvitték.
Fájt az is, hogy miközben a szörnyű norvég mészárlás mellett őt is siratta a világ, itthon alig-alig lehetett hallani a modern könnyűzenei élet egyik legérdekesebb, leglazább énekesnőjének haláláról. Pedig Amy most már legenda lesz. Még ha erről a tévék és a rádiók nem is akarnak tudomást venni. Nem sok ilyen fazon maradt a porondon ugyanis.
 
RIP
 
PS: Amy, odafenn nyugodtan odaülhetsz Morrisonék mellé. Megérdemled!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
támogatta Senia Group

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://denestamas.blog.hu/api/trackback/id/tr663105410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

litababa 2011.07.27. 20:51:22

es termeszetesen bibsi csajszi, nem mintha nem latszana rajta :) sajnalom... maradnak a krealt enekesnok tobbsegben... Isten veled, Amy!
süti beállítások módosítása